ISTORIC

ISTORIC

BOVIS ALBA TRANSILVANIA COOPERATIVA AGRICOLĂ A FOST ÎNFIINȚATĂ ÎN ANUL 2012 LA INIȚIATIVA A 6 FERMIERI, MEMBRII FONDATORI, CU SCOPUL COMERCIALIZĂRII CENTRALIZATE A PRODUCȚIEI OBȚINUTE DIN FERMELE PROPRII, FIIND FORMATĂ DOAR DIN PERSOANE JURIDICE, RESPECTIV SRL-URI ȘI PFA-URI.

MEMBRII FONDATORI SUNT EXCLUSIV FERMIERI ACTIVI PRODUCATORI DE LAPTE SI CARNE DE VITA, ACUMULAND PESTE 1000 DE VITE CU FERME SITUATE IN JUDETUL ALBA.

DIN 2016, COOPERATIVA ÎȘI ÎNCEPE EFECTIV ACTIVITATEA, DOBÂNDIND STATUTUL DE PRIM CUMPĂRĂTOR DE LAPTE, FIIND PRIMA COOPERATIVĂ DIN JUDEȚUL ALBA CARE VINDE LAPTE DE VACĂ DE LA MEMBRII SĂI LA NIVEL CENTRAL.

ÎN 2017, COOPERATIVA S-A ALĂTURAT FEDERAȚIEI CRESCĂTORILOR DE BOVINE DIN ROMÂNIA, DEVENIND MEMBRU ACTIV AL ACESTEI ORGANIZAȚII,
ÎN 2018, COOPERATIVA A DOBÂNDIT STATUTUL DE GRUP DE PRODUCĂTORI PENTRU PRODUSUL LAPTE DE VACA, FIIND PRIMA GRUPĂ DE PRODUCĂTORI RECUNOSCUTĂ DE MADR ÎN JUDEȚUL ALBA ȘI SINGURA PÂNĂ ÎN PREZENT.

TOT ÎN 2018, COOPERATIVA NOASTRĂ ÎMPREUNĂ CU ALTE ORGANIZAȚII AU ÎNFIINȚAT ASOCIAȚIA MAGRO CLUSTER, FIIND PRIMUL DIH (DIGITAL INNOVATION HUB) CONCENTRAT PE SECTORUL AGRICOL DIN ROMÂNIA, ALĂTURI DE CELE 200 DE DIH DIN EUROPA. ORGANIZAȚIA MAGRO CÂȘTIGĂTOARE A UNUI PROIECT EUROPEAN ÎN CADRUL SMART AGRI HUB FINANȚAT DIN FONDURILE ORIZONT 2020. ( WWW.MAGRO.RO )

ÎN 2019, COOPERATIVA REALIZEAZĂ PRIMA INVESTIȚIE COMUNĂ PRIN ACHIZIȚIONAREA UNEI NOI COMBINE AUTOPROPULSATE CU SILOZ MARCA KRONE, INVESTIȚIE REALIZATĂ DIN FONDURI PROPRII ȘI CREDIT BANCAR. ACEASTA INVESTITIE FIIND NECESARA PENTRU RECOLTAREA PORUMBULUI PENTRU SILOZ SI IERBURI, IN MOMENTUL OPTIM PENTRU O CALITATE SUPERIOARA A FURAJELOR. COOPERATIVA OFERĂ SERVICII ȘI ALTOR FERMIERI ÎN FUNCȚIE DE DISPONIBILITATE.

TOT ÎN ANUL 2019 AM DEPUS UN PROIECT FEADR, PNDR 2014-2020 ÎN CADRUL SUBMĂSURII 9.1. CU TITLUL CREȘTEREA COMPETITIVITĂȚILOR ACTIVITĂȚILOR DESFĂȘURATE DE GRUPUL DE PRODUCĂTORI BOVIS ALBA TRANSILVANIA COOPERATIVA AGRICOLA

ÎN ACEST MOMENT, COOPERATIVA ARE 8 MEMBRI FONDATORI COOPERATIVI PRODUCĂTOARE DE LAPTE ȘI CARNE DE VITĂ ȘI 36 DE MEMBRI COOPERATORI ASOCIAȚI DIN DIVERSE SECTOARE AGRICOLE.

DE-A LUNGUL EXISTENTEI NOASTRE AM INCERCAT SA OBTINEM CELE MAI BUNE PRETURI PENTRU PRODUCTIILE MEMBRILOR, DAR SI O NEGOCIERE STRANSA IN CEEA CE PRIVESTE ACHIZITIONAREA INPUTURILOR NECESARE ACTIVITATILOR MEMBRILOR.

COOPERATIVA POATE PRIMI NOI MEMBRI DIN TOATE CATEGORIILE, CONDIȚIA FUNDAMENTALĂ FIIND CA ACEȘTIA SĂ AIBĂ CALITATEA DE FERMIER CONSACRAT.